Sebastian Ghiță: România pierde lunar 250 de milioane de euro de când Cristian Ghinea a ajuns ministru

Data publicării:
sebastian ghita inquam

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Deputatul a insistat să sublinieze faptul că ministrul Fondurilor Europene „are altă treabă”decât să se „certe”, pe care nu o face, afirmând că statul pierde multe milioane de euro de când Cristian Ghinea a fost numit ministrul Fondurilor Europene.

„România pierde 250 de milioane de euro lunar, de când acest domn este ministru. În 3 luni sunt 750 de milioane de euro. Acesta este prejudiciul cauzat de prostie”, a afirmat Sebastian Ghiță pentru News.ro.

De asemenea, Sebastian Ghiță a declarat că ministrul Cristian Ghinea a ajuns „precum ilegaliștii lui nea' Nicu, se ascunde, dar nu îl caută nimeni”.

„Acest domn Ghinea a ajuns precum ilegaliştii lui nea’ Nicu, se ascunde, dar nu-l caută nimeni. E o ruşine deja să cauţi, ca strategie publică, să te cerţi cu omul rău din România – Ghiţă – ca să justifici de ce nu iei tu fonduri europene. El are altă treabă: să întrunească instituţiile, să se întâlnească cu directorii, să facă şedinţe, să-i coordoneze şi să aducă bani europeni. Firmele de IT din România au adus astăzi, când vorbim, 120% din banii prevăzuţi pe 2007-2014 (exerciţiul financiar al Uniunii Europene –n.r.). Ce are domnul Ghinea cu industria IT din România? Faptul că el e incapabil îl face să-i acuze pe toţi ceilalţi din jur? Are dovezi cu probleme de fraude, hoţii, corupţie transmite documentele la DNA, punct”, a declarat, pentru News.ro, Sebastian Ghiţă.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, într-un interviu acordat Revistei 22, că Sebastian Ghiţă a început o campanie de denigrări la adresa sa, la televizor, prin paparazzi trimişi pe urma sa, fiind o încercare de intimidare care nu va funcţiona. Cristian Ghinea a precizat că dacă această campanie va continua va cere protecţie de la servicii.

„Cu domnul Ghiţă, povestea e simplă. Am găsit un raport al Corpului de Control care spune că este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi şi am anunţat public chestia asta. Domnul Ghiţă s-a inflamat pentru că probabil el s-a obişnuit ca oficialii români să stea în poziţie de lotus, că el este mare şef la Parlament, mare bogătaş, are televiziune. Şi a început o campanie de denigrări împotriva mea. A declarat că el nu are firme, că despre ce vorbesc eu şi atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploieşti care arată că domnul Ghiţă controlează 52 de firme prin interpuşi. Este o instituţie a statului care face această afirmaţie şi atunci am cerut Corpului de Control să scoată din arhiva electronică detalii despre aceste firme, ce contracte au avut şi am publicat acele contracte”, a spus Ghinea, întrebat de unde a plecat această campanie a sa împotriva deputatului Sebastian Ghiţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri