Secretar de stat demis: Premierul a demonstrat „răutate viscerală”

Data actualizării: Data publicării:
adrian gadea psd
Foto: Facebook

Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, spune că premierul Sorin Grindeanu a demonstrat o „răutate viscerală” prin „decapitarea” conducerii ministerului, potrivit Agerpres.

adrian gadea psd
Foto: Facebook

Conform liderului PSD Teleorman, sunt nefondate acuzele pe care premierul Grindeanu i le-a adus ministrului demisionar Sevil Shhaideh privind „întârzieri nepermise” în implementarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Sunt declarațiile domnului Grindeanu, ale domnului Ponta. Au decapitat tot, inclusiv secretarul general și secretarii generali adjuncți. Doamnei Shhaideh i-au transmis să nu mai semneze nimic pe PNDL și dacă vrea să semneze ceva să se ducă să discute. Domnul Grindeanu a mințit și minte în continuare”, a spus Adrian Gâdea într-o conferință de presă.

Potrivit fostului secretar de stat al MDRAPFE, implementarea PNDL era în termen în momentul în care s-a decis demiterea secretarilor de stat și a secretarilor adjuncți de la Ministerul Dezvoltării.

Programul Național de Dezvoltare Locală era finalizat. Pe acest program au fost depuse peste 13.000 de solicitări. A durat evaluarea care a fost făcută de către o comisie. A trebuit să verificăm toate proiectele depuse pe PNDL. Cred că a demonstrat prin decapitarea întregului Minister al Dezvoltării o răutate viscerală. A dorit să blocheze acest program, începerea investițiilor în această țară. I-am explicat care sunt procedurile. Practic, astăzi, activitatea ministerului este blocată. E păcat să blochezi un asemenea program. Păcat că a fost blocat”, a mai spus Gâdea.

Potrivit fostului secretar de stat al MDRAPFE, dacă moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului, investițiile în cadrul PNDL vor începe cu o întârziere de aproximativ trei săptămâni din cauza blocajului politic și administrativ din ultimele zile.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a semnat duminică ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și pentru secretarii adjuncți, în legătură cu lansarea programului PNDL 2.

El a subliniat că PNDL 2 este un obiectiv prioritar al său, ca premier.

Nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice și nu am de gând să tolerez așa ceva. (...) Pentru a înlătura orice umbră de îndoială, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Regionale și Administrației Publice, pentru secretarul general și pentru secretarii generali adjuncți. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna — nici dumneaei, nici prin interpuși — niciun fel de act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri și nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue și vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii”, a spus premierul, la Palatul Victoria.

El a mai spus că o așteaptă la discuții, luni, pe Sevil Shhaiheh, ministrul de resort.

O invit pe doamna Shhaideh, luni, la o discuție. Să-mi comunice stadiul tuturor programelor aflate în prezent în derulare. Știu că este un om care, în final, va respecta legea”, a adăugat premierul.

Grindeanu a explicat că în ultimele luni a avut foarte multe întâlniri cu președinți de Consilii județene, primari de orașe, comune, municipii pentru a găsi soluțiile pentru ca PNDL 2 să fie un succes, dar și că a avertizat-o pe Sevil Shhaideh să accelereze implementarea programului.

Din păcate, doamna ministru Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extrem, extrem de important a avut la dispoziție cinci luni să facă ceva și nu a făcut nimic. Acum o lună și jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri și că primarii încep să-și piardă răbdarea. Nu m-a ascultat. Acum două zile am avertizat-o și public că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public și-a amintit brusc de PNDL și a dat comunicat că îi va da drumul. Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanță să fie folosit în scopuri politice", a conchis premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri