Ședința comună de Guvern Israel-România, amânată din nou

Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dancila Benjamin Netanyahu_gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că şedinţa comună a guvernelor român şi israelian, care urma să aibă loc la începutul lunii noiembrie, va fi reprogramată, adăugând că va avea vineri o discuţie în acest sens, la Varna, cu omologul său Benjamin Netanyahu.

Viorica Dancila Benjamin Netanyahu_gov.ro
Premierul Viorica Dăncilă și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. Sursă foto: gov.ro

„A fost amânată această şedinţă nu din cauza noastră, am înţeles că au fost probleme în Israel. Vom reprograma această şedinţă. Cred că în cadrul discuţiei pe care o să o am mâine (vineri - n.r.) cu domnul Benjamin Netanyahu vom stabili şi şedinţa comună de Guvern”, a spus Viorica Dăncilă, joi, după ce a vizitat târgul INDAGRA.

Cu o zi în urmă, prim-ministrul Dăncilă anunţase că va participa vineri, la Varna, la o nouă reuniune la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia, la dejunul de lucru organizat în marja acesteia fiind invitat şi premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

În august, Ambasada Israelului la Bucureşti anunţa că o şedinţă comună a Guvernelor Israelului şi României va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Bucureşti, delegaţia israeliană urmând să fie condusă de premierul Benjamin Netanyahu.

Tot atunci, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, la Antena 3, că o şedinţă comună a celor două Guverne va avea loc în toamnă. „Se va ține, octombrie sau noiembrie. Acum nu sunt sigur exact 8 octombrie sau 8 noiembrie, ceva de genul”, declara Dragnea.

Premierul Benjamin Netanyahu a mai avut programată o vizită în luna august, dar aceasta a fost amânată din cauza altor angajamente, în contextul discuțiilor despre mutarea ambasadei României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri