Ședinţă CSAT în 28 decembrie. Vor fi discutate schimbări în conducerea Armatei

Data actualizării: Data publicării:
original_sedinta_csat_4_septembrie_2018_presidency
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru 28 decembrie, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Pe ordinea de zi sunt solicitările ministrului Apărării privind unele schimbări în conducerea Armatei Române.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 19 decembrie, fiind avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

De asemenea, CSAT a aprobat planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019-2028.

Anunțul vine după ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. Știu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. Mandatul se încheie în 31 decembrie”, a spus miercuri Gabriel Leş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri