Ședința CSAT s-a încheiat. Cum justifică Președinția convocarea Consiliului?

Data publicării:
sedinta csat 2 aug

Actualizare 12.14. Ședința CSAT s-a încheiat după aproximativ o oră. Miniștrii s-au întors la Guvern, dar nu au făcut nicio declarație.

--------------------------

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a convocat de urgenţă o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării astăzi, chiar a doua zi după ce Guvernul României a solicitat acest lucru în mod oficial (documentele privind privatizarea CFR Marfă au fost trimise de Guvernul României Secretariatului CSAT joi, 1 august a.c., la ora 17.05, după plecarea din ţară a domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta). Urgenţa este justificată de presiunile pe care chiar membrii Guvernului României, în frunte cu domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta, le-au făcut în ultimele săptămâni pentru convocarea acestei şedinţe, de faptul că procesul de privatizare a creat incertitudini în rândul salariaţilor CFR Marfă şi al familiilor acestora, dar şi ca urmare a angajamentului de finalizare a procesului de privatizare în cursul lunii septembrie”, a transmis președinției.

Rugăm Guvernul României să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi acurateţe în furnizarea informaţiilor către public pentru a evita eventuale dezinformări şi să corecteze informaţia publicată în comunicatul de presă din data de 26 iulie 2013 în care se spune că "Guvenul României aşteaptă în contiuare convocarea CSAT de către preşedintele României" şi că documentele privind privatizarea CFR Marfă "au fost trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării" (în realitate, documentele au fost trimise abia după o săptămână, joi, 1 august a.c., la ora 17.05)”, a transmis Administrația Prezidențială.

Replica vine după ce Guvernul a transmis vineri dimineața, cu aproximativ două ore înainte de începerea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocate ieri de șeful statului, Traian Băsescu, în calitate de președinte al acestui for, un comunicat prin care Executivul susține că nu a solicitat convocarea de urgență a CSAT și invocă lipsa dreptului de vot al celor desemnați să suplinească absența membrilor CSAT, în contextul în care Guvernul a intrat oficial în vacanță.

La scurt timp după acest comunicat, ședința CSAT a început la ora programată, 11.00. Singurii care lipsesc sunt premierul Victor Ponta, înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, și ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

„Nu există această concediu. Nu există această noțiune de concediu când ești prim ministru. Nu există. (...) Putea foarte bine să vină premierul Victor Ponta, nu e în Iad, să nu poată să se întoarcă, dacă e interesat de subiect. Guvernarea e non stop. Acesta e și beneficiul și reversul monedei când ești la guvernare. Nu poți să spui: azi nu sunt prim ministru pentru că sunt în concediu sau este duminică. (...) Chestiunea concediului este puerilă, nu putem să ne jucăm așa”, consideră analistul economic Dan Suciu, prezent în platoul Știrilor Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri