Sari la conținut

Ședința de Guvern a fost amânată. OUG privind pensiile militarilor, în aer

Şedinţa de Guvern care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, la ora 13:00, a fost amânată pentru vineri. Motivul amânării ar fi lipsa tuturor avizelor de specialitate necesare discutării acestei OUG. 

Astăzi urma să fie discutată Ordonanţa de Urgenţă care schimbă condiţiile de pensionare pentru militari şi angajaţii Ministerului de Interne.

Anunţul privind intenţia Executivului de a schimba prevederile legale ce reglementează sistemul de pensii speciale a fost făcut, duminică, de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

De teamă că schimbarea nu va aduce nimic bun, mulţi angajaţi din cele două instituţii au ales pensionarea anticipată. Aşa s-a ajuns ca, de exemplu, Poliţia de Frontieră să rămână cu un singur şef din 16. Cele mai multe dosare de pensionare s-au depus la Ministerul de Interne, unde există şi cea mai acută lipsă de personal. Instituţia are acum 130.000 de angajaţi şi 77.000 de pensionari.

Actul normativ prin care se modifică modalitatea de calcul a pensiilor pentru angajaţii Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale ar fi trebuit să intre în discuţia cabinetului Tudose în şedinţa de Guvern de joi, alături de Legea vaccinării şi a plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului.