Guvernul nu a adoptat OUG pentru modificarea Codurilor penale

Data actualizării: Data publicării:
dancila sedinta guv

Ședința de Guvern s-a încheiat. Nu a fost adoptată nicio ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale. 

2019-02-08 sed de guvern-1161-george calin inquam
Foto: Inquam Photos / George Călin

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Nu a fost citită o astfel de ordonanță nici în primă lectură. 

De altfel, o un astfel de proiect de ordonanță nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Ar fi putut fi însă introdusă pe ordinea de zi suplimentară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că nu au fost adoptate măsuri care să permită revizuirea sentințelor sau care reduc termene de prescripție pentru anumite infracțiuni. 

Anunțul vine în condițiile în care prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat că CE va acționa dacă România va lua măsuri care să slăbească statul de drept.

Un avertisment a venit și de la ambasadele a 12 țări, care au cerut autorităților din România să nu facă modificări legislative care ar slăbi statul de drept și lupta împotriva corupției.

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat „surprinsă” de aceste declarații.

„Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru”, le-a transmis ea ambasadorilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri