Şedinţă de urgenţă a greilor PSD, la Parlament

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea privește încruntat
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Greii PSD au fost convocaţi duminică seară la Parlament pentru negocieri de ultim moment. Liviu Dragnea s-a întâlnit cu apropiaţii săi pentru a-şi securiza practic poziţia.

180921_PSD_CEXN_31_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Reuniunea informală vine înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD care ar putea decide excluderea mai multor contestatari ai liderului social democrat.

Apropiaţi ai liderului PSD spun că excluderile din partid, în acest moment, sunt inevitabile.

In mod cert, Liviu Dragnea le cere să fie în continuare loiali, a spus la Digi24 jurnalistul Liviu Avram.

Ciocnirea taberelor din PSD va avea loc luni într-o şedinţă care deja tulbură apele în organizaţiile judeţene. Grupul anti-Dragnea, cu Gabriela Firea în cap de listă, îşi pregăteşte apărarea, dar Liviu Dragnea este hotărât să facă ordine în partid.

Criticat de preşedinţii filialelor din ţară pentru că anunță ședințele de partid în presă, Liviu Dragnea s-a supărat din nou,în urmă cu două zile, pe reporterii insistenţi: „Îmi păstrez competenţele să discut cu colegii, nu prin presă”.

Liviu Dragnea a spus însă în cele din urmă că şedinţa cu eşalonul doi de conducere din PSD nu îşi propune nici să îi sancţioneze pe cei care îl critică, nici să dea afară miniştri din guvern. Cu toate acestea, disidenţii îşi iau măsuri de siguranţă. Gabriela Firea şi încă 10 lideri din partid s-au înţeles să blocheze eventualele pedepse dictate de Dragnea, dacă se răzgândeşte.

Reporter: Vă e teamă de excludere?

Gabriela Firea - primarul Capitalei: „Din partid? Nu îmi e teamă decât de Dumnezeu pe care îl iubesc, nu sunt motive pentru că nu mi-am încălcat angajamentul faţă de cetăţeni, nu am adus prejudicii partidului, am avut declaraţii referitoare la o persoană”.

Gabriela Firea are şi ea atuurile ei, de care ştie şi Liviu Dragnea. Dacă se supără şi demisionează din partid rămâne automat fără postul de edil, iar PSD nu îşi permit să piardă cea mai mare primărie din ţară. Cum capitolul pedepsirea disidenţilor pare închis, social-democraţii se concentrează pe următoare problemă: remanierea de guvern. Pentru asta va fi convocată altă şedinţă, la sfârşitul săptămânii viitoare.

Viorica Dancilă, în 1 noiembrie: „Lucrurile pe care să le aduc în faţa CEx nu vor face referire la nume. Am făcut o analiză legată de activitatea şi îndeplinirea progrmaului de guvernare.”

ALDE are şanse mari să îşi păstreze miniştrii, dar PSD vrea să îl înlăture din guvern pe disidentul Paul Stănescu, care este vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Planul este să fie înlocuit de fidela Lia Olguța Vasilescu la minister, dar tabăra anti-Dragnea vrea să blocheze mişcarea. Tudorel Toader de la Justiţie şi Lucian Şova de la Transporturi simt şi ei vântul schimbării, care este departe însă de ministerul de Interne, unde Carmen Dan are postul asigurat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri