Ședință de urgență la PNL. Participă Crin Antonescu și mai mulți vicepreședinți ai partidului

Data publicării:
pnl crin stroe-1

Este o ședință informală, la care presa nu are acces. Participă Crin Antonescu și majoritatea liderilor din Biroul Permanent al PNL. La sediul PNL se află Marian Petrache, șeful PNL Ilfov, vicepreședinții Daniel Chițoiu și Radu Stroe, secretarul general Eduard Hellvig și fostul ministru Relu Fenechiu.

Ca și colegii lor din PSD care s-au întâlnit astăzi, liberalii vor să-și stabilească strategia politică pe acest an, în condițiile în care în 2014 au loc alegeri europarlamentare și prezidențiale.

În plus, ultimele săptămâni au adus o serie de atacuri dure în interiorul USL, iar surse din partid vorbesc despre ruperea alianței înainte de alegerile europarlamentare.

Astăzi, preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Vrânceanu Firea, a spus că vrea un pact de neagresiune la nivelul USL Ilfov, deoarece șeful PNL din județ, Marian Petrache, preferă să conducă la nivel local alături de PDL. „Vom afla dacă aliaţii liberali mai vor sau nu să fie în cadrul USL”, a spus Gabriela Vrânceanu Firea.

Pe de altă parte, vicepreședintele PNL, Florin Ţurcanu, care este și șef al Consiliului Județean Botoșani, spunea vineri că va propune în viitoarea şedinţă a conducerii liberalilor organizarea unui congres extraordinar al USL care să reconfirme candidatura lui Crin Antonescu la prezidențiale sau să decidă că cele două partide merg separat la alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri