Şedinţă extraordinară CGMB: Schimbarea din funcţie a viceprimarului Bădulescu, pe ordinea de zi

Data publicării:
viceprimar badulescu agerpres

Consilierii municipali urmează să se întrunească în şedinţă extraordinară miercuri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând două proiecte de hotărâre care prevăd schimbarea din funcţia de viceprimar al Capitalei a lui Aurelian Bădulescu şi, respectiv, alegerea unui nou viceprimar.

Aurelian Badulescu Agerpres
Foto: Agerpres

Conform unei informări a PMB, şedinţa a fost convocată de 22 de consilieri membri ai PSD şi ALDE.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că nu va delega atribuţii unor persoane „certate cu legea”, referindu-se la situaţia în care actualul viceprimar Aurelian Bădulescu va fi înlocuit din funcţie prin vot în CGMB.

„Un grup de consilieri generali a convocat o şedinţă pentru ziua de miercuri. Mă voi prezenta şi eu să prezidez această şedinţă. Sunt necesare 37 de voturi pentru demiterea actualului viceprimar şi 28 de voturi pentru noul viceprimar, în cazul în care primul proiect va trece. În ceea ce mă priveşte, primarul general este cel care semnează dispoziţia de delegare a atribuţiilor pentru viceprimari. Anunţ de pe acum public că, dacă va ieşi din aceste alegeri viceprimar o persoană asupra căreia am probleme şi ştiu anumite informaţii privind deontologia profesională şi integritatea, nu îi voi delega niciun fel de atribuţie. Eu nu pot să deleg atribuţii unor persoane certate cu legea. Nu pun lupul să păzească oile. Îmi voi rezerva dreptul să nu îi deleg atribuţiile”, a susţinut Firea.

Ea a spus că a constatat că în ultima perioadă se depune „multă energie, eforturi extraordinare pentru înlăturarea” viceprimarului Aurelian Bădulescu.

„Constat doar că se depune atât de multă energie, eforturi extraordinare pentru înlăturarea viceprimarului PSD Aurelian Bădulescu, care a fost foarte bun până acum. Doi ani şi jumătate a fost apreciat de către toată lumea şi acum nu mai este bun pentru că într-o intervenţie televizată m-a apărat pe mine într-o dispută politică cu şeful partidului şi atunci s-a decis să i se taie capul. Motivul nu este unul administrativ, nu este unul profesional, ci strict politic”, a mai declarat edilul-şef al Capitalei.

În şedinţa CGMB din 31 ianuarie, proiectul ce viza revocarea lui Bădulescu nu a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară. La momentul respectiv, secretarul general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir, a spus însă că, având în vedere că şedinţa de CGMB este ordinară, e necesar un raport de specialitate.

Cu o zi înainte, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, anunţa că s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei. El menţiona că decizia a fost luată deoarece Bădulescu nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă respectarea deciziilor unei majorităţi din formaţiunea politică.

Sursa: Agerpres 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri