Șeful comisiei SRI: „Protestele sunt manipulate, 85% din cei din piaţă nu au citit OUG 13”

Data publicării:
Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos

Adrian Țuțuianu, președintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI, spune că 85% dintre oamenii care protestează în Piața Victoriei nu știu ce conține OUG 13 pentru modificarea Codului penal. El a făcut această declarație după ce șeful SRI, Eduard Hellvig, și ministrul de Interne Carmen Dan, au fost audiați în comsia SRI.

Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos

Evident că (protestele, n.r.) sunt manipulate. Problema sau întrebarea ar fi cine le manipulează. Cred că ăsta e răspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri în comisie, eu v-am oferit informaţia care poate fi adusă public. E, dacă vreţi, o concluzie personală, ca să închidem subiectul”, a spus el, la întrebarea jurnaliștilor dacă aceasta este opinia SRI.

Dumneavoastră vi se pare că nu există o manipulare în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa? Dacă vrem să discutăm serios, că văd că dacă dau răspunsuri un pic mai oficiale nu le înţelegeţi foarte bine”, a continuat el, potrivit News.ro.

Ţuţuianu a spus că s-a discutat şi despre protestele de la Palatul Cotroceni, „în contextul general al protestelor din ţară”, dar a evitat să răspundă la întrebarea dacă și acestea sunt manipulate.

Nu este singurul politician din PSD care spune că oamenii au ieșit la protest fără să cunoască textul ordonanței 13.

Eu rezist unei stări de stres, de tensiune chiar, şi aştept să se calmeze lucrurile. Aştept ca cei 95% dintre cei care sunt în piaţă, care protestează şi care au declarat că nu au citit textul ordonanţei, să facă acest lucru”, spunea săptămâna trecută Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri