Sari la conținut

Șeful PSD: Nu susțin grațierea pentru acte de corupție

Președintele PSD a declarat că nu susține o lege a grațierii pentru acte de corupție și că inițiativa senatorului Ștefan Nicolae nu a avut girul partidului. De asemenea, Liviu Dragnea a adăugat că nu este „cazul să ne inflamăm” deoarece orice parlamentar are dreptul să depună amendamente la proiecte de lege și până la decizia finală este „cale lungă”. 

„Nu susțin o lege a grațierii pentru acte de corupție. Nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun acum Guvernului și ministrului Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema. Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor penitenciarelor. Nici nu cred că este o grabă foarte mare pe această lege, deoarece doar această lege nu rezolvă problema. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lungă până la decizia finală”, a spus liderul social-democraților.

De asemenea, și ministrul Justiției a declarat că nu este de acord cu o astfel de inițiativă

Senatorul PSD Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat, vrea să aducă mai multe modificări proiectului Legii grațierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altele, ar urma să beneficieze de grațiere și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Totodată, ar urma să fie reduse, în anumite condiții, și pedepsele de până la 10 ani închisoare. Amendamentele au fost depuse deja la Comisia juridică, unde astăzi încep dezbaterile pe marginea proiectului de lege. 

Întrebat de jurnaliști despre motivele pentru care dorește ca Legea grațierii să se aplice și celor condamnați pentru corupție, senatorul PSD Șerban Nicolae a refuzat să dea prea multe explicații. Senatorul a spus că își va prezenta argumentele în Comisia juridică. 

Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții... Din punctul meu de vedere, se gândește rațional și vreau să le prezint mâine ca argumente”, a spus Șerban Nicolae.