Șeful Romsilva, revocat din Consiliul de Administrație al Regiei

Data publicării:
adam craciunescu - agerpres 8152454

FOTO Agerpres

Ministrul Cristiana Pașca Palmer l-a revocat pe Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Cât despre succesorul acestuia, Ministerul Mediului amintește că, potrivit OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, „singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administrație”.

În ianuarie 2015, Crăciunescu a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care sunt implicați și Viorel și Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam și senatorul Tudor Chiuariu. Crăciunescu a fost acuzat de abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

„În calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare. În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpații Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan și alte persoane interesate în obținerea terenurilor menționate”, arătau procurorii la momentul începerii urmăririi penale în dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri