Selfiuri cu sala goală la moțiunea simplă

Data publicării:
sala goala parlament

Remus Cernea, deputat independent: „Voi face acum două selfieuri pentru a prezenta interesul deputaților pentru o temă de maxim interes. Aşa înţeleg unii sa işi facă. Asta este . Din păcate ..”

Băncile în care stau deputaţii PNL şi PSD au rămas goale în timpul dezbaterii motiunii „Drepturile omului nu sunt un lux!”, document semnat de 53 de aleşi.

Mate Andras, deputat UDMR: „Îmi pare rău ca suntem așa puțini în sală. Lipsește un partid întreg sau chiar două partide.”

Declaraţia care a atras pima moţiune simplă împotriva unui ministru al Guvernului tehnocrat a fost făcută pe Facebook.

„Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic, a postat Raluca Prună, în contextul discuţiei despre ordonanţa de Urgenţă privind interceptările.

Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE: „Soluția pentru o justiție independentă, una singură: demisia din funcție. Pentru modul în care înțelegeți să vă raportați la drepturile omului considerându-le un lux.”

Raluca Prună, ministrul Justiției: „Am vorbit despre o discuție despre drepturi ca fiind potențial un lux teoretic în măsura în care statul este slab, captiv, slăbit din cauza unor slăbiciuni. Poate fi corupție, poate fi ineficiența împotriva criminalității.

Votul asupra moţiunii simple va fi miercuri. Social democraţii au criticat activitatea Ralucăi Prună şi au cerut demiterea ei. Chiar şi aşa ei spun, ca şi liberalii, că nu vor vota documentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri