Sari la conținut

Senatoare PSD, după reușita istorică a Simonei Halep: "Pot să nu sar în sus de bucurie că e numarul 1?"

Senatoarea PSD Gabriela Crețu a stârnit reacții aprinse pe pagina sa de Facebook, după o postare controversată în care afirmă că „nu sare în sus de bucurie” pentru reușita Simonei Halep de a deveni prima româncă pe primul loc în topul WTA din istorie, și că preferă să se gândească mai degrabă la accidentarea gimnastei Larisa Iordache. 

„Pot să nu sar în sus de bucurie că e Simona Halep numărul 1 într-un sport în care se învârt mulți bani?! Prefer să mă gândesc la ce-o fi în sufletul Larisei Iordache, cotată cu cele mai mari șanse la titlul mondial, și care stă într-un pat de spital din Montreal, nu pe podium...
Cât talent, câtă muncă și cât ghinion, draga de ea... Și cât de nerecunoscători suntem noi cu cel care nu câștigă... Probabil că acum ar fi fost cazul să arătăm că ne pasă...”, a scris Gabriela Crețu pe Facebook. 

Afirmațiile sale au stârnit o discuție aprinsă între cei care îi dau dreptate și cei care au apostrofat-o pe senatoare că statul român nu face nimic pentru a-și ajuta sportivii să facă performanță și că nu există nicio legătură între victoria lui Halep și accidentarea dramatică a Larisei:  „E dureros pentru unii că avem un număr UNU în lume, când ţara este condusă de nişte nulităţi în toate domeniile. Ce aberaţie să faci aşa o analogie. Ce legătură au una cu alta, accidentul Larisei cu triumful Simonei? Cât despre "bani mulţi"...doare tare când nu-i puteţi mânui voi cum vrea inimioara voastră, este?”, „Așa e...când Simona nu a câștigat, nu ai scris nimic de încurajare sau compătimire”, „Greșit sau eronat, cum poftiți. Performanța rămâne performanță indiferent de recompensa pecuniară”, i-au transmis câțiva utilizatori ai rețelei sociale. În replică, Gabriela Crețu s-a apărat spunând că aceia care o critică „nu au înțeles” ce a vrut ea să spună. 

Pe aceeași temă