Senator PNL, autosuspendat din partid: „ Vreau să nu-i mai dau ocazia lui Ponta să folosească numele meu”

Data publicării:
daniel akos mora-1

"Mă autosuspend din PNL ca să nu-i mai dau ocazia lui Victor Viorel Ponta să mai repete această minciună juridică, adică faptul că sunt condamnat, cum a spus miercuri seară la dezbatere. Vreau să nu-i mai dau ocazia lui Ponta să folosească numele meu şi am decis să fac acest pas în lateral. Nu vreau să transfer această imagine către Klaus Iohannis, ţin prea mult la PNL şi la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis. Mandatul meu de senator are un curs ce merge mai departe. Senatul va vota, se pare, în viitorul apropiat legat de acest subiect. Există solicitări în Senat", a declarat Akos Mora, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

Akos Mora a mai spus că în dezbaterea de miercuri seară Victor Ponta a făcut "o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni", precizând că el nu e condamnat, cum a spus premierul, ci are "o sentinţă definitivă de incompatibilitate".

"Am înţeles că domnul Ponta, aseară, practic a făcut o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni, pentru că a folosit termenul de "condamnat", referindu-se la mine. Or, condamnarea e doar în situaţii penale. Eu n-am o situaţie de asemenea natură, ci o sentinţă de incompatibilitate, definitivă, pe altă calitate şi pe alt mandat, de consilier judeţean, nu de senator. Dacă aş avea o incompatibilitate pe calitatea de senator, mi-aş prezenta demisia a doua zi. Nu pot să-l bănuiesc pe domnul Ponta că nu cunoaşte termeni juridici. Cel care spune minciunile respective încearcă să lovească şi să păteze imaginea unui om, adică a mea, vrea să inducă ideea că am avea situaţii penale, cum are şi PSD", a susţinut Akos Mora.

De altfel, Victor Ponta, în cadrul confruntării cu Klaus Iohannis, a susţinut că la nivelul PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, senatorul PNL Tudor Chiuariu şi senatorul Akos Mora.

Nu vreţi să şi faceţi ce spuneţi? Sunt colegii dvs., până vă uitaţi în curtea altora. Trei condamnaţi definitiv şi irevocabil. Puteţi să faceţi ceva sau nu vă ascultă?”, a întrebat Victor Ponta.

Da, eu am cerut acestor colegi să demisioneze şi vor demisiona imediat ce se convocăm Parlamentul şi rezolvăm cu Legea amnistiei luăm toate grămadă şi rezolvăm şi cu toţi aceştia”, a replicat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri