Senator PNL: Guvernul pregătește taxarea suplimentară a averilor

Data actualizării: Data publicării:
darius valcov eugen teodorovici taxa pe lacomie inquam octav ganea 20181221221714_OGN_8585-01

Liderul grupului PNL din Senat, Florin Cîțu, susține că Executivul ar lua în calcul, la propunerea lui Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, suprataxarea veniturilor și a averilor. Ținta ar fi să adune la bugetul de stat în 2019 circa 4,6 miliarde de lei.

darius valcov eugen teodorovici taxa pe lacomie inquam octav ganea 20181221220334_OGN_8477-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„În 2019, Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice! Domnule Tăriceanu și cu această taxă sunteți de acord? Spuneți public”, scrie senatorul liberal pe contul său de Facebook, arătând că sunt două variante analizate în această perioadă.

„Prima, propusă de Teodorovici, taxează suplimentar salariile mai mari decât salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici în această variantă. A doua, propusă de Vâlcov, taxează suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la prețul pieței a bunurilor deținute de o familie și suprataxează veniturile peste un anumit prag. Să fie mai clar, taxează activele, dar și producția personală în cazul în care aveți livezi, stupi etc. Ținta veniturilor la buget din această taxă este de 4,6 miliarde lei în 2019”, scrie Florin Cîțu.

Acesta susține că noua taxă este luată în calcul de Guvernul PSD-ALDE deoarece „bugetul este praf” și taxele deja introduse prin ordonanța publicată sâmbăta trecută nu ar aduce suficienți bani.

„Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea băncilor, jocurilor de noroc, energiei, CAS la venituri altele decât salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung. La ordinul lui Vâlcov, CNSP (Comisia Națională pentru Statistică și Prognoză - n.r.) a început să calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe. Exact acum când românii sunt ocupați cu sărbătorile de iarnă”, arată Florin Cîțu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri