Senatorii au de returnat 22 de milioane de euro. Topul datornicilor

Data publicării:
sorin rosca stanescu

Trei aleşi, toţi din USL, au contractat, fiecare, împrumuturi mai mari de un milion de euro. Printre ei si fostul prim-ministru Victor Ciorbea. Datorii deloc de neglijat, de peste 800.000 de euro, are si un actual ministru al Cabinetului Victor Ponta, Eugen Teodorovici.

Din cei 174 de senatori, 97 au făcut împrumuturi la bănci sau la cunoscuţi.

Cei mai mulţi au apelat la credite şi împrumuturi în lei şi euro, doar câţiva dintre senatori preferând francul elveţian sau dolarul american.Marea parte a împrumuturilor au fost făcute pentru cumpărarea de terenuri, case sau maşini. Sunt însă şi senatori care au credite de ordinul milioanelor de euro.

Nu mai puţin de 13 aleşi au de returnat peste jumătate de milion de euro, suma totală a acestor datorii fiind de peste 14,5 milioane de euro.

Topul datornicilor este condus de senatorul Sorin Roşca Stănescu: peste 4 milioane de euro. Senatorul liberal Ionuţ Zisu a contractat şi el mai multe credite bancare, având de returnat peste 1,8 milioane de euro. Pentru a-şi plăti datoriile, el se bazează, pe lângă indemnizaţia de senator, pe venituri anuale din închirieri de peste 100.000 de euro. Al treilea în topul datornicilor este fostul premier Victor Ciorbea. Şi el are împrumuturi de peste un milion de euro. Senatorul deţine un cabinet de avocatură, care îi rotunjeşte veniturile cu peste 250.000 de lei pe an.

Senatorul Valeriu Todiraşcu a împrumutat de la bănci aproape un milion de euro pentru două firme pe care le deţine. Conform declaraţiei de avere, senatorul PDL încasează anual 200.000 de lei ca dividende din aceste firme.

Liberalul Marius Nicoară are datorii de peste 900.000 de euro. Pentru a le achita, el se poate baza pe acţiuni la diverse societăţi, care valorează aproape 3 milioane şi jumătate de lei, dar şi pe dividende anuale de peste 300.000 de lei.

Social-democratul Ştefan Voinea trebuie să returneze împrumuturi de peste 880.000 de euro şi nu are alte venituri în afara indemnizaţiei de senator. Şi ministrul Eugen Teodorovici are datorii de peste 800.000 de euro.

Datorii de peste 500.000 de euro au şi senatorii Dan Marian, Cătălin Croitoru, Sorin Bota, Cristian Rădulescu şi Florin Constantinescu.

Citiţi şi

Creditele bancare ale deputaţilor din Parlamentul României totalizează 20 de milioane de euro. Topul datornicilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri