Senatorii, fără soluţii în cazul alocaţiilor pentru copii

Data publicării:
alocatii

Parlamentarii nu s-au înţeles, iar soarta majorării alocaţiilor pentru copii rămâne incertă. PNL a propus ca mărirea să intre în vigoare de la 1 aprilie, chiar dacă bugetul nu e promulgat până atunci. "E imposibil", au replicat aleşii de la PSD. Legea bugetului e, în prezent, la Curtea Constituţională, după ce a fost contestată de preşedintele Klaus Iohannis.

Carmen Hărău - senator PNL: Luați de la PSD și găsiți sursa.

Liviu Pop, PSD: Blocați împreună cu Iohannis bugetul de stat și alocațiile copiilor, atât să înțelegeți!

Aşa s-a desfăşurat şedinţa comisiei de muncă de la Senat. Scandalul a pornit de la majorarea alocaţiilor pentru copii.

Ion Rotaru - senator PSD: Văd că ne tot acuzați, învățați-l pe domnul președinte să citească, că nu știe încă, citește greu, să avem bugetul adoptat.

Carmen Hărău - senator PNL: Nu ați putea să îi învațați dvs pe cei care sunt la guvernare, pe cei de la PSD să aducă bugetul pe 15 noiembrie?

Ion Rotaru - senator PSD: Să știți că de acum încolo facem ședință într-o sală unde vă pot tăia microfonul.

Carmen Hărău - senator PNL: Sunt obișnuită, nu-i niciun fel de problemă.

Liberalii au încercat să vină cu soluţii ca alocaţiile să se majoreze înaintea promulgării bugetului. Senatorii PNL au propus creşterea alocaţiilor de la 1 aprilie 2019.

Lavinia Craioveanu - senator PSD: Considerați dvs că până la 1 aprilie Iohannis finalizează bugetul? Păi nu pricepeți, hai să fim serioși.

Ion Rotaru - senator PSD: Nu știți să faceți legi.

Ion Rotaru - senator PSD: Dumnealor propuneau luarea de bani de la excedentul de pensii, ori asta înseamnă buget al asigurărilor sociale, alocaţiile se plătesc de la bugetul de stat. Sunt surse diferite.

Carmen Harau - senator PNL: Ideea aceea că nu putem creşte alocaţii pentru că nu avem buget este o minciună sfruntată. Bugetul se face după legi, nu legile după buget. Ar fi putut creşte alocaţiile în decembrie, în ianuarie şi apoi bugetau suma.

Potrivit ordonanţei date de Executiv, odată cu promulgarea bugetului de stat, alocaţiile pentru copiii de până 2 sau până la trei ani, în cazul copiilor cu handicap, se majorează la 300 de lei. Copiii între 2 şi 18 ani vor primi alocaţii în valoare de 150 de lei, iar pentru copiii între 3 şi 18 ani, care suferă de un handicap, alocaţiile cresc la 300 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri