Senatorii PNL contestă, din nou, la CCR hotărârea privind reluarea votului în cazul Dan Șova

Data publicării:
dan sova - 5669778-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

Dan Sova / FOTO: MediafaxFoto

„Am depus astăzi la Secretariatul general, care va depune în aceeaşi zi la Curtea Constituţională, contestaţia noastră privind hotărârea redactată săptămâna trecută în cazul cererii ministrului Justiţiei privindu-l pe domnul senator Dan Şova. După cum ştiţi, încă de la bun început, din luna martie, PSD a tratat acest subiect abuziv. Evenimentele din ultima perioadă ne lămuresc din ce cauză domnul Ponta şi cu PSD au fost interesaţi să prelungească şi ar fi făcut-o în continuare dacă noi nu cream acea presiune, până la urmă presiune în sensul respectării legii. Din păcate, ei au forţat din nou regulamentul şi toate prevederile pe care noi ne bazăm tratând cu lipsă de respect cel puţin, dacă nu cu aroganţă, legislaţia din ţara asta. Am dus demersul până la capăt, aşteptăm ca cei de la Curtea Constituțională să se pronunţe”, a declarat, luni, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc.

Acesta şi-a exprimat încrederea că rezultatul la contestaţia PNL va fi acelaşi pe care Curtea Constituțională l-a stabilit printr-o altă decizie, şi anume că prin votul repetat „conducerea Senatului a creat un alt efect juridic”, informează Mediafax.

„Şova ar trebui, ca orice cetăţean simplu, să meargă în faţa unei instanţe, iar aceasta să se pronunţe asupra cererilor Parchetului”, a spus Cătălin Boboc.

Întrebat ce conţine sesizarea, senatorul PNL Marinică Dincă a afirmat: „Sesizarea depusă la Curte reiterează ce a spus Curtea: constatăm, pe de o parte, că în martie PSD a călcat cu şenilele tancurilor Constituţia, acum o săptămână am constatat că pe lângă Constituţie au desfiinţat practic o decizie a CCR, au încălcat-o după bunul loc plac, iar astăzi în sesizarea CCR am spus, pe de o parte, că trei dispoziţii constituţionale nu au fost respectate, legate de drepturi fundamentale (...) iar decizia CCR prevedea foarte clar că se aplică dispoziţiile constituţionale, dacă ar fi avut la bază temeiurile constituţionale atunci nu ar fi trebui decât să se ia act de votul dat în 25 martie”.

Senatul a respins, în 25 martie, cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova, cu 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” și 5 abţineri.

Senatul a respins și pe 2 iunie cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri