Senatorii refuză să își repare mașinile din suma forfetară

Data publicării:
12042013 senatori

În ultima şedinţă a conducerii Senatului, membrii Biroului Permanent s-au declarat total împotriva reparării maşinilor care deservesc birourile teritoriale din suma forfetară pe care senatorii o primesc lunar. Până în prezent s-au acumulat datorii la acest capitol în valoare de 80.000 de lei.

„Dacă mai sunt şi alte cheltuieli, să punem totul în suma forfetară şi să rămânem fără suma forfetară. Ce rost are…. Dacă mai aveţi cheltuieli pe aici, decontăm şi încălzirea, facem ce vreţi dumneavoastră. Nu e nicio problemă. Din suma forfetară”, a declarat ironic Florin Constantinescu, senator PSD.

Conducerea Senatului a lansat şi un avertisment adresat celor care intenţionează să reducă veniturile senatorilor.

„Nu vă atingeţi de suma forfetară a senatorilor... (...) Suma forfetară se duce în birourile senatorilor unde au lucrători, unde sunt cheltuieli cu birourile parlamentare, unde se duce activitatea parlamentară a fiecărui senator”, a avertizat Nicolae Moga, senator PSD.

Secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian, a încercat să explice că situaţia financiară nu mai permite decontarea cheltuielilor cu repararea maşinilor din teritoriu: „Nu avem acei bani. Nu este vorba de a tăia din suma forfetară. Nu am spus că tăiem din suma forfetară a cuiva. Doamne fereşte! Am spus doar ca acei senatori care-şi repară maşinile să suporte cheltuiala pentru acea maşină, punctual, nu să-i tăiem noi din suma forfetară”.

Secretarul general al Senatului a mai propus ca senatorii să plătească repararea maşinilor, iar banii să fie returnaţi la următoarea rectificare bugetară, când Senatul ar mai putea primi bani de la bugetul de stat. Din discuţie nu au lipsit nici atacurile la adresa guvernului.

„Am impresia, totuşi, că noi, Senatul, am devenit o anexă a Guvernului (...). Dacă ne uităm la colegii din Guvern (...), veţi vedea că ei nu au astfel de constrângeri bugetare, veţi vedea că nu au hârburile noastre şi nu au nici măcar decenţa să tacă. (...) Cred că vina este a noastră pentru că acceptăm această umilinţă, pentru mine incalificabilă”, a susținut Dumitru Pelican, senator PC.

Până la urmă, senatorii au acceptat să facă totuşi un mic sacrificiu: să achite rovinieta pe trei luni. Adică, 57 de lei din cei peste 10.000 pe care îi primesc lunar ca sumă forfetară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri