Senatorii s-au răzgândit. Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader se votează astăzi

Data actualizării: Data publicării:
180105_CSM_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va fi chemat astăzi în faţa plenului Senatului, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii simple depuse de opoziţie împotriva sa. Momentul a fost amânat deja de 3 ori până acum.

Dezbaterea are loc chiar în ziua CEx-ului PSD în care ar social-democrații ar urma să decidă dacă îl păstrează sau nu pe Toader în funcția de ministru.

Inițial, dezbaterea și votul asupra moțiunii au fost programate pe 6 mai.

Astăzi, în schimb, Biroul Permanent al Senatului a decis ca la plenul de la ora 15.00, convocat inițial pentru dezbaterea modificărilor aduse ieri de Comisia specială pentru justiție Codului penal, să se dezbată și să se voteze și moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a spus, luni, că amânarea dezbaterii asupra moţiunii simple pe justiţie a fost solicitată de grupul PSD, deoarece în cadrul grupului există păreri pro şi contra în privinţa votului, iar senatorii partidului trebuie să se „edifice” în privinţa poziţiei pe care o vor avea.

Votul va avea loc însă după ședința liderilor PSD, care începe la 12.00, așa că până la moțiune, se va ști cel mai probabil dacă Tudorel Toader rămâne sau nu în Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri