Senatorii vor deconta banii pentru cazare și transportul în București și în vacanţa parlamentară

Data publicării:
s

Cu două săptămâni înainte să plece în concediu, senatorii au discutat foarte serios despre cheltuieli. Discuțiile din Biroul Permanent ne arată că senatorii își vor deconta cazarea în București și în această vacanță de vară parlamentară. Mai exact, 4.000 de lei pe lună, indiferent dacă se vor afla sau nu în Capitală.

Dumitru Oprea, liderul grupului PDL din Senat: Întreabă colegii ce trebuie să facă să mai ajungă la apartamentele plătite cu 4.000 lei pe lună, de pomană, dacă n-au dreptul a se deplasa? (...) Cheltuiala cu transportul din teritoriu la Bucureşti?

Ioan Chelaru, vicepreşedintele Senatului: Le decontaţi.

Decontarea transportului şi a căzării în Bucureşti reprezintă doar o parte din avantajele unui parlamentar român. Aleşii primesc aproape 20.000 de lei pe lună, bani cărora li se adaugă diurnele.

La sfârşitul anului trecut s-a vorbit mult despre reducerea cheltuielilor. Atunci s-a luat decizia ca fiecare parlamentar să primească 4.000 de lei lunar, pentru cazare, indiferent dacă îşi închiriază o locuinţă sau stă la hotel.

„Vom da o sumă fiecărui parlamentar să-și găsească un loc în care să locuiască în București, așa cum fac parlamentarii din toată Europa”, a spus atunci Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Parlamentarii au trei luni de vacanţă pe an. În timpul sesiunilor, lucrează două zile în plen şi, de obicei, o singură zi în comisii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri