Senatorul liberal Ilieşiu invocă un nou argument pentru schimbarea lui C. Antonescu: o alianță PNL cu Traian Băsescu

Data publicării:
iliesiu

 

Consider că domnul Crin Antonescu trebuie să facă un pas înapoi inclusiv pentru faptul că o viitoare alianţă politică a PNL cu domnul Traian Băsescu ar însemna trădarea în cel mai înalt grad al votului covârşitor pe care poporul român l-a dat de trei ori împotriva politicii domnului Băsescu: la alegerile locale, la referendumul pentru demitere şi la alegerile parlamentare (...) Eu nu aş putea să accept ca partidul din care fac parte să se alieze cu cel care reprezintă blestemul şi nenorocirea României. Am suficiente semnale directe sau indirecte din partea domnului Crin Antonescu că o viitoare alianţă politică a PNL cu domnul Băsescu nu este doar un zvon”, susține Sorin Ilieșiu, citat de Mediafax.

Senatorul PNL a invocat în susţinerea afirmaţiilor sale un moment în care ar fi propus o adoptarea unei scrisori în Senat care să fie adresată forurilor europene în care să fie prezentate abuzurile lui Traian Băsescu, fapt pentru care ar fi fost „certat” de o persoană care reprezintă interesele lui Antonescu.

Un alt moment invocat de Ilieşiu a fost acela că i-ar fi propus lui Antonescu ca în Parlament să fie adoptat un act de adoptare a „condamnării morale, în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale, a crimelor totalitarismului comunist”, în baza unui raport al Academiei Române.

Senatorul PNL susţine că în primă instanţă liderul PNL a fost de acord cu această idee, dar în ultimele trei luni a refuzat să dea curs apelului său „pentru a nu-l supăra pe domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra în istorie ca cinicul farsor al condamnării crimelor comuniste”.

Sunt convins că o atare alianţă ar însemna sinuciderea politică şi morală a PNL, aruncarea României într-o gravă şi interminabilă criză şi, nu în ultimul rând, continuarea şi amplificarea circului politic dirijat de domnul Băsescu în anii care urmează. O asemenea alianţă ar însemna sacrificarea interesului naţional şi a bunăstării românilor, precum şi împiedicarea actualului mers ascendent al României, idealuri politice cu care domnul Băsescu s-a dovedit incompatibil”, mai precizează Ilieşiu în scrisoarea deschisă.

Ilieşiu declara, luni seară, că cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri