Senatorul Sorin Ilieșiu a fost exclus din PNL

Data publicării:
iliesiu-1

 

După excludere, Sorin Ilieşiu a venit în faţa jurnaliştilor, anunţând el însuşi rezultatul votului.

El a spus că a luat cuvântul înaintea votului asupra propunerii de excludere.

Ilieşiu a spus că a propus vot secret asupra deciziei ca preşedintele Crin Antonescu să nu aibă niciun fel de înţelegere politică cu Traian Băsescu sau cu Mişcarea Populară, scrie Mediafax.

De asemenea, Ilieşiu a propus vot secret asupra organizării unui Congres extraordinar al PNL care să voteze ca PNL să rămână la guvernare şi în USL, ca PNL să participe pe liste comune USL la europarlamnetare, astfel încât viitorul preşedinte al României sau premier să fie dat de PNL.

Ilieşiu a mai propus ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să facă pas înapoi, iar Călin Popescu Tăriceanu să preia interimar conducerea formaţiunii.

El a menţionat că Antonescu nu i-a dat răspuns la nicio propunere, arătând că va face acest lucru dacă nu va fi exclus.

Sorin Ilieşiu a spus că va decide în perioada următpare dacă va rămâne senator independent, afliat unui grup, sau se va înscrie într-un alt partid parlamentar.

Ilieşiu anunţa pe 20 februarie că demisionează din PNL, menţionând că nu crede că propunerea de excludere din PNL mai poate fi invalidată şi precizând că nu se aştepta ca preşedintele Senatului României să îl numească „nătărău”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri