Senatorul USR care doarme în plen dă explicaţii pentru al doilea episod

Data publicării:
mihai gotiu fb

O fotografie cu unul dintre vicepreşedinţii Senatului dormind în plen face înconjurul internetului, sub titlul „Senatorul USR recidivează". Protagonistul, Mihai Goţiu, susţine că fotografia nu este reală. Este pentru a doua oară când e pus în această situaţie. Prima dată a recunoscut că a aţipit. A dat vina pe nopţile petrecute în Parlament, în semn de solidaritate cu protestatatrii din Piaţa Victoriei, şi pe dezbaterile lungi la legea bugetului.

A doua fotografie cu Mihai Goţiu aţipit în plen a fost postată de senator pe pagina sa de socializare. Explicaţiile le-a dat tot pe Facebook. Ar fi clipit exact în momentul în care s-a făcut captura foto de pe un monitor în care rulau imagini din timpul şedinţei.

„Pentru că nu m-am <<cumințit>> și m-am bătut ca Legea de adoptare a Ordonanței 13 să fie respinsă înaintea Legii de adoptare a Ordonanței 14, și pentru că luni seara mi-am <<permis>> să-i interpelez pe miniștrii Educației și Cercetării pe tema <<reorganizării>> consiliilor consultative, am devenit ținta unui nou atac, a scris Mihai Goţiu pe Facebook.

Acum, senatorul a revenit cu explicaţiile. A postat şi o dovadă video din timpul şedinţei de miercuri, cu interpelarea făcută la adresa ministrului Educaţiei şi a ministrului Cercetării. Parlamentarul susţine că şi-a făcut treaba şi că nu a dormit la locul de muncă. Şi a atras atenţia că problema care ar trebui să preocupe lumea e alta - cea a chiulangiilor.

„...pentru că în sală erau maximum 20 (douăzeci) de senatori (din 136), majoritatea de la USR. Dar chiulitul în masă al senatorilor (deși prezența este semnată pentru toată ziua!) nu pare să le fi atras atenția"”, comentează acesta.

Săptămâna trecută, senatorul USR a fost fotografiat când aţipise în timpul dezbaterilor asupra proiectului de buget, în plenul comun al Parlamenrului. Faptă pe care şi-a recunoscut-o şi pentru care a decis să doneze indemnizaţia de parlamentar pe o săptămână.

„Domnule preşedinte, stimati colegi, inainte de a continua cu amendamentele as propune sa vbim mai incet sa nu il trezim pe colegul nostru, Goţiu”, l-a ironizat atunci, de la tribună, deputatul PNL Pavel Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri