Șerban Nicolae: Condiționarea finanțării, bună când există suspiciuni privind utilizarea fondurilor UE

Data actualizării: Data publicării:
Senatorul PSD Șerban Nicolae face declarații la Parlament. Mai 2018
Șerban Nicolae, la declarații în Parlament. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alocarea fondurilor europene nu ar trebui să se facă în funcţie de respectarea standardelor privind statul de drept, crede preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Condiționarea finanțării e un lucru bun când există suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor, apreciază, la rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae.

Călin Popescu Tăriceanu: „În mod normal, nu are ce legătură se se facă între alocarea fondurilor și existența statului de drept. România nu e acuzată, în mod oficial, că nu respectă normele statului de drept și ce apare azi la suprafață îi face pe mulți dintre oficialii europeni sa-și pună intrebare cât de bine a funcționat MCV-ul, dacă aceste lucruri au existat și au fost tolerate. Dacă e să ne referim la lucrurile formale, România nu are o problemă cu statul de drept. Noi constatăm că, pe lângă aceasta monitorizare care a fost atât de eifcientă, s-a dezvoltat o cangrenă uriașă în sistemul de justiție.

Șerban Nicolae, liderul senatorilor PSD: Condiționarea finanțării este, în esență, un lucru bun când există suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor. Dacă cineva vrea să jongleze cu fondurile europene că și cum ar fi o milă, niște donații pe care le face cineva... e deja mult prea mult. Statul de drept în România a fost grav afectat. Mai ales prin mecanismul de subordonare a justiției față de serviciile de informații.

Alina Gorghiu, senator PNL: M-am uitat cu mare surprindere la un comunicat al Comisiei Europene, care a prezentat proiectul de buget pe 2021-2027. O inovație majoră în cadrul bugetului e consolidarea legăturii dintre finanțarea UE și statul de drept. Vei primi bani din bugetul UE cât timp respecți aceste standarde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri