Şerban Nicolae, ironic: „Mântuitorul a înviat tot noaptea”

Data actualizării: Data publicării:
serban nicolae (2)

Senatorul PSD Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei juridice, a declarat ironic în timpul dezbaterilor pe legea graţierii, făcând aluzie la sloganul „noaptea ca hoţii”, că „şi Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea”, adăugând că „toate domnişoarele cu barbă o să protesteze”. El i-a anunţat pe membrii Comisiei juridice a Senatului că următoarea dezbatere pe proiectul de lege al graţierii va avea loc miercuri, 19 aprilie, „pe zi”.

Serban Nicolae

„Având în vedere că aceasta este săptămâna ce precede Învierea... Mă rog, şi Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea, toate domnişoarele cu barbă o să protesteze. Vă propun ca următoarea şedinţă consacrată acestei dezbateri (...) să aibă loc miercuri după-amiază (...) Miercuri, 19 aprilie, pe zi, urmează să facem o nouă dezbatere”, a declarat Şerban Nicolae, potrivit News.ro.

De altfel, pe parcursul şedinţei Comisiei juridice a Senatului în care s-a vorbit despre proiectul de lege al graţierii, Şerban Nicolae a avut o serie de ironii la adresa celor care au criticat amendamentele sale care prevedeau şi graţierea celor condamnaţi pentru corupţie.

Senatorul social-democrat a susţinut că, potrivit unei situaţii pe care a primit-o în urmă cu o lună de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în închisori sunt 337 de persoane condamnate pentru corupţie.

„Mă gândesc foarte serios să adaug la infracţiunile exceptate de la aplicarea graţierii şi faptele de corupţie, astfel încât cele 337 de persoane să nu beneficieze de graţiere şi să nu îngrozească societatea românească cu chipurile lor hâde de infractori periculoşi şi să nu genereze o stare de pericol în societatea românească prin faptul că ar beneficia de un act de clemenţă”, a spus Nicolae.

El i-a numit pe cei care au protestat „pe internet” împotriva propunerilor sale drept „domnişoare cu barbă”.

„Infama propunere a mea şi care a generat protestele unor domnişoare cu barbă pe internet urma să producă următoarele efecte: beneficiau de graţiere 862 de persoane. Probabil figurile hâde ale unor infractori periculoşi, 862 de persoane, au înspăimântat mai mult decât 1400 – câţi erau în proiectul Guvernului – sau cinci mii şi ceva câţi erau în planul de măsuri alternative propus de PNL”, a mai spus senatorul PSD.

„Deci, 2717 persoane aflate în pedeapsa privativă de libertate, din care eliberate în mod direct erau doar 862. Recunosc, propunerile mele nu erau atribuabile, nu răspundeau scopului declarat al acestui proiect, chiar dacă o bună parte din societatea care a protestat ar fi fost înspăimântată văzând figura unor brute cu chip uman care au săvârşit fapte grave”, a adăugat el.

Comisia juridică a Senatului a reluat din nou marţi dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, fără să reuşească însă să ajungă la o concluzie. Şedinţa comisiei va fi reluată miercuri, pe 19 aprilie, în condiţiile în care termenul pentru adoptare tacită a proiectului se împlineşte pe 25 aprilie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri