Serviciile secrete ucrainene confirmă că George Simion s-a întâlnit cu un agent FSB la Cernăuți. Reacția AUR

Data actualizării: Data publicării:
george simion
George Simion FOTO: Inquam Photos / George Călin
Din articol

Un agent al serviciilor secrete ucrainene confirmă că George Simion s-a întâlnit cu un agent FSB, la Cernăuți, în 2011. Informația a venit inițial de la fostul ministru al apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru. AUR a venit cu o replică și după afirmațiile agentului din serviciile ucrainene.

Acesta a dezvăluit, într-un interviu, că George Simion ar fi avut și la Chișinău întâlniri cu un cunoscut reprezentat al serviciului rus de securitate.

Șelaru a spus că parlamentarul român ar fi fost expulzat din Republica Moldova în 2015 din cauza relațiilor acestuia cu serviciile secrete ruse. La momentul apariției acestui interviu, conducerea AUR a negat toate acuzațile.

Reacția AUR 

AUR a venit cu o replică și după afirmațiile agentului din serviciile ucrainene.

„Informațiile false lansate de un ofițer de informații de la Kiev fac parte dintr-o operațiune de compromitere a președintelui AUR, George Simion, în calitatea sa de lider marcant al mișcării unioniste din România.

˝Dezvăluirile˝ apărute la 11 ani de la presupusa întâlnire conspirativă lasă publicul perplex, fără finalul unei povești senzaționale: a fost doar un episod pasager, personajele s-au văzut și s-au despărțit definitiv într-o zi? Au fost și alte întâmplări similare? Dacă da, vor mai trece ani până la următoarea ocazie a spionilor ucrainieni de a rupe tăcerea?

Micile inadvertențe din serialul început acum câteva zile trădează graba cu care a fost amorsat acest scandal, dar și interferența unor personaje slab calificate în operațiune. Bucuria jurnaliștilor care au preluat neprofesionist și fără o verificare temeinică ponturile scurse pe canale deloc onorabile sau sigure nu poate înlocui sau elimina gandirea critică a publicului înzestrat cu respect de sine. Oamenii văd fracturile logice și cer explicații pentru fiecare element de scenariu fabulos ori necredibil.

O altă lucrare publicată în trecut – Istoria Românilor – oferă cu generozitate date documentare și explicații pentru sârguința cu care spionajul ucrainian atacă reperele identitare ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Alipirea forțată a mișcării unioniste de la București cu interesele serviciilor secrete ruse este o continuare firească și la fel de jenantă a propagandei întreprinse de moștenitorii și beneficiarii mizerabilului pact Ribbentrop – Molotov”, a transmis AUR într-un comunicat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri