Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar putea reveni în guvern

Data actualizării: Data publicării:
colaj liviu dragnea sevil shhaideh rovana plumb_inquamphotos

Întâlniri-maraton şi negocieri intense pentru formarea Guvernului Dăncilă. Decizia lui Liviu Dragnea de a organiza consultări extinse pentru noul Executiv i-a adus în Bucureşti pe mulţi dintre liderii din teritoriu. Aceştia cer bani pentru investiţii locale, dar au şi propuneri pentru Cabinetul Dăncilă.

Negocierile continuă, iar social democraţii se jură că decizia va aparţine CEx-ului de vineri. Chiar şi aşa, putem vorbi de un Guvern care prinde formă şi putem vorbi de mari reveniri.

Sevil Shhaideh ar putea primi funcția de secretar general al Guvernului, iar Rovana Plumb – funcția de vicepremier, dar fără portofoliu.

Și de Răzvan Cuc se vorbește că reveni la Ministerul Transporturilor. Îl susține Liviu Dragnea, doar că până acum Cuc fost recomandat de Niculae Bădălău de la Giurgiu. Relaţiile dintre Dragnea și Bădălău sunt tensionate, acum aşa că e posibil ca liderii din teritoriu să nu îl susţină pe Cuc, așa că se discută şi de Sorin Bota ca favorit la Transporturi.

Putem vorbi și de miniştri care rămân. Ionuţ Mişa în cărţi la Finanțe, dar se negociază. Paul Stănescu e susţinut de Liviu Dragnea, îşi doreşte să rămână în Executiv, dar mâine Înalta Curte va spune dacă redeschide dosarul pe numele său, vechi de 8 ani.

Tudorel Toader rămâne la Justiţie, fiind susţinut puternic de Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, ALDE îşi păstrează toţi miniştrii.

Pe de altă parte, organizația PSD propune trei noi miniștri: Ecaterina Andronescu la Educaţie, Rodica Nassar la Sănătate şi George Ivaşcu la Cultură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri