Sezonul excluderilor din PPDD

Data publicării:
ppdd

Decizia a fost luată de conducerea partidului, după ce ieri, grupul deputaţilor PPDD a decis să îl pună pe Daniel Fenechiu lider de grup, în locul lui Dumitru Nicolescu.

Tot ieri, cinci deputaţii PPDD au stabilit că susţin actualul guvern, în timp ce 7 şi-au anunţat decizia de a merge alături de Opoziţie.

Tudor Ciuhodaru a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că, începând de marţi, grupul parlamentar al PPDD are un nou lider de grup, pe Daniel Fenechiu, iar el este vicepreşedinte al grupului.

Valeriu Zgonea a arătat că, deocamdată, în Camera Deputaţilor nu poate fi lider de grup un parlamentar care nu mai este membru al partidului respectiv.

„Am sesizat comisiile juridică şi de regulament pentru un răspuns pe această temă. Domnul Fenechiu nu este membru al partidului, ne putem trezi cu un grup în care nu sunt membri ai partidului. Aştept o decizie a celor două comisii privind ceea ce este de făcut”, a spus Zgonea.

Deputatul Daniel Fenechiu a precizat presei că el este membru al grupului parlamentar şi a fost ales lider al grupului, deşi nu mai este membru al PPDD. „Pot fi lider pentru că sunt membru al grupului, chiar dacă nu sunt membru al partidului”, a adăugat el.

Fenechiu a anunţat, pe Facebook, că noaptea trecută au fost excluşi din partid de către conducerea PPDD cinci deputaţi PPDD: Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu.

“Noaptea trecută a fost "noaptea minţii" în PPDD...Obscurul Birou Naţional de Coordonare al partidului, întrunit la miez de noapte- ca huhurezii, a decis să mai dea o lovitură de graţie partidului, excluzând din partid majoritatea deputaţilor care au înţeles că PPDD-ul n-a fost niciodată altceva decât SRL-ul lor...Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu au plătit cu calitatea de membru, faptul că şi-au permis să aibă coloană vertebrală”, a susţinut Fenechiu.

Scandalul în grupul parlamentar al PPDD a pornit de la faptul că în grup o parte dintre deputaţi au votat pentru o colaborare cu PNL, în timp ce altă parte a vrut o continuare a colaborării cu PSD.

Preşedintele PPDD Simona Man şi secretarul general Liviu Neagu ocupă în prezent funcţii în guvernul Ponta. Deputatul Daniel Fenechiu şi-a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, demisia din PPDD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri