Sfârşit de săptămână agitat. Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, atacuri de la distanţă

Data actualizării: Data publicării:
iohannis summit ppe - presidency
Foto: presidency.ro

Sfârşit de săptămână agitat pe scena politică din România. Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea şi-au aruncat acuzaţii la distanţă. De această dată patriotismul a fost principala temă de război politic.  De la reuniunea liderilor locali ai Partidului Partidului Popular European, şeful statului i-a acuzat pe social-democraţi de ipocrizie. La rândul său, Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis de minciună. 

Preşedintele României a participat sâmbătă la reuniunea liderilor locali ai popularilor europeni organizată la Bucureşti de PNL. El a fost întâmpinat de liderul partidului, Ludovic Orban, de candidatul PPE la şefia Comisiei Europene şi de Rareş Bogdan, cel care deschide lista formaţiunii la europarlamentare.

De pe scena evenimentului, şeful statului a acuzat principalul partid aflat la guvernare că vrea să câştige capital electoral atacând instituţiile europene.

Klaus Iohannis: „Unele partide de la noi - și mă refer la PSD - au îmbrăcat haina falsului patriotism, a naționalismului de fațadă și încearcă să câștige capital inducând teama și lipsa de încredere în valorile UE: e modul pesedist, cinic și iresponsabil, de a face politică”.

Liviu Dragnea a fost, cum obișnuiește în ultimele săptămâni, în vizită la organizații locale ale partidului care își aleg conducerea. Sâmbătă a fost la Snagov, unde s-a ținut o reuniune a organizației PSD Ilfov.

Liviu Dragnea i-a dat replica lui Klaus Iohannis: „E ultimul care poate critica pe cineva pentru patriotism. Noi când vorbim de patriotism vorbim din suflet. (...) Am crescut și vom crește pensiile împortriva minciunilor lui Iohannis. Salariile au început să crească. (...) Cu toate aceste blocaje, nu renunțăm. Nu avem mize pentru familii politice europene, să dăm bine. Nu avem mize să ne punem bine cu unii şi cu alţii”.

Citiți și:  Probleme de sănătate pentru Liviu Dragnea. A fost dus de urgență la spital

Un atac la adresa social-democraţilor a fost lansat şi de liderul popularilor europeni, Manfred Weber.

„Guvernanţii României de azi se gândesc mai mult la interesul liderului lor de partid şi mai puţin la interesul ţării în context european”, a spus cel ce ar putea deveni viitorul președinte al Comisiei Europene.

În prezenţa liderului popularilor europeni şi a peste 3000 de aleşi din toată ţara, liberalii şi-au lansat oficial candidaţii la europarlamentare.
Pe lista condusă de Rareş Bogdan se mai află primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava şi Siegfried Mureşan, actual europarlamentar.

Citiți și: 

Dragnea, atac la PLUS: Dacă ajung la putere rămâneți fără terenuri, case, să nu mai aveți nimic

Tăriceanu „contestă vehement” organizarea referendumului „Fără penali” simultan cu alegerile europarlamentare

Șeful ALDE vrea alegerea primarilor în două tururi: Partidele mari au un avantaj nemeritat

Tăriceanu: Candidatul PSD-ALDE la prezidenţiale va fi cine are maximul de şanse să îl învingă pe Iohannis în turul doi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri