Sfatul lui Sorin Grindeanu pentru Mihai Tudose

Data actualizării: Data publicării:
20131108_GRINDEANU_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Sorin Grindeanu îi dă succesorului său un sfat în ceea ce privește măsurile fiscale ce urmează a fi adoptate mâine în ședința de Guvern.

20131108_GRINDEANU_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Nu pot în acest moment, fără a avea simulări în față, să vă spun exact dacă da sau nu (dacă ar fi adoptat aceste măsuri în cazul în care era încă premier — n.r.), dar sunt convins de următorul lucru: atât timp cât Mihai Tudose a luat această hotărâre, este o hotărâre bună, e o hotărâre care vine în folosul oamenilor. Poate ca și sfat din partea mea, pe care de fapt i l-am și spus, să se comunice mai mult pe acest subiect, pentru că e o etapă importantă în a explica de ce sunt bune aceste măsuri. Deocamdată auzim în spațiul public doar explicațiile celor care critică, ceea ce nu e în regulă, iar asta este treaba Guvernului în a explica aceste lucruri”, a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

El a fost întrebat dacă, în calitate de premier, ar fi aprobat ordonanța de urgență prin care să fie transferate contribuțiile sociale așa cum are de gând să facă Guvernul Tudose.

În ce privește Legile Justiției, Grindeanu a spus că acestea sunt într-un proces normal de adoptare în Parlament.

„Despre Legile Justiției, dați-mi voie să vă spun că am o nedumerire, pentru că înțeleg că sunt în dezbatere publică din luna august și un proces normal, eu nu spun că sunt bune sau rele, de a aproba o lege duce în Parlament. În acest moment, aceste legi sunt în Parlament, unde va urma o dezbatere. Nu există altă instituție care să fie mai îndreptățită decât Parlamentul României urmare a unei dezbateri și asta se întâmplă, se va întâmpla în săptămânile viitoare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri