Sfaturi de la Washington pentru România, de Ziua Independenței

Data publicării:
duane butcher cu ponta

Câteva sute de persoane, printre care oficiali români şi americani, militari, dar şi oameni de afaceri s-au bucurat de o seară în stil american, în ciuda vremii capricioase.

Umbrela a fost accesoriul-cheie la recepția oferită de Ambasada SUA. Ziua Independenței a fost sărbătorită cu o zi mai devreme.

Cum era de aşteptat, de la recepţia de Ziua Statelor Unite nu au lipsit tortul, pălăriile decorate cu steagul american şi şampania. După mesajele de întâmpinare şi momentele festive, Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, a avut şi câteva mesaje şi sfaturi pentru politicienii români:

„În centrul parteneriatului nostru stau valorile democratice pe care le împărtăşesc România şi SUA. România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, în asigurarea existenţei unor instituţii independente şi crearea unei societăţi în care toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Vrem să ajutăm România să susţină aceste progrese”.

Oficialul american a explicat şi de ce Statele Unite insistă atât de mult pentru ca ţara noastră să înregistreze progrese în ceea ce priveşte combaterea corupţiei: „Ne dorim ca România să prospere, ca economia sa să înflorească, iar schimburile comerciale şi investiţiile să crească. Transparenţa, stabilitatea şi previzibilitatea sunt elemente-cheie în valorificarea potenţialului economic al României”.

Discursul integral îl puteți citi AICI.

Premierul Victor Ponta a primit bine sfaturile Washingtonului: „Mesajele pe care administraţia americană şi reprezentanţii Ambasadei de aici le-au trimis societăţii din România în ceea ce priveşte respectarea legii, transparenţa şi lupta împotriva corupţiei au fost unele rezonabile şi binevenite”, a spus premierul.

Duane Butcher îşi încheie în câteva zile mandatul în România. Mărturiseşte că pleacă cu amintiri frumoase din ţata noastră, i-au plăcut oamenii, dar şi Delta Dunării şi satele istorice din Transilvania.

Duane, laşi România într-o situaţia mult mai bună decât atunci când ai venit”, a remarcat Victor Ponta, adresându-se oarecum familiar diplomatului american. „Ştiu că mandatul i se încheie curând. Îţi voi simţi lipsa! Îi voi simţi lipsa, acesta era citatul corect!”, a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri