Șicane de campanie între partidele de dreapta. PNL și Alianța USR-PLUS își numără traseiștii

Data publicării:
Dan Barna, Nicușor Dan, Ludovic Orban și Dragoș Tudorache și-au unit forțele la București pentru alegerile locale din 2020
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alianța URS-PLUS a reacționat marți la un mesaj intern al liberalilor, apărut în spațiul public, în care li se cerea liderilor să facă un inventar al candidaților trecuți la USR-PLUS de la alte partide. „Alianța USR PLUS atrage atenția că PNL ar trebui să verifice propriile cifre legate de candidații traseiști din țară”, se arată într-un comunicat al Alianței.

În spațiul public a apărut un mesaj intern, care ar fi fost trimis de secretariatul PNL, în care li se cere liderilor de partid să transmită liste cu traseiștii USR-PLUS. Mesajul a fost publicat pe Facebook de Mihaela Ciocoiu, fost consilier de comunicare al lui Vlad Voiculescu.

„Alianța USR PLUS cere public PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații conform cărora conducerea PNL le-a cerut organizaţiilor din ţară să numere câţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale provin din alte partide. (...) Datele de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că în total peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE. Dintre ei, aproape 500 candidează la primării: 225 de la PSD, 100 de la ALDE”, transmite Alianța USR-PLUS, în cadrul unui comunicat.

Chiar dacă PNL și USR-PLUS colaborează la București, unde susțin candidați unici și se așteaptă la o viitoare colaborare guvernamentală, atacurile între cele două formațiuni politice, pe tema traseismului, s-au intensificat în ultima perioadă. 

Cei din USR-PLUS i-au acuzat pe liberali că transferă primari și foști aleși locali trecuți pe la PSD sau ALDE, în timp ce liberalii susțin că același lucuru au făcut și cei din Alianța USR-PLUS.

Citește și Orban: La Iași, ne acuză unii că a venit Chirica la noi, dar candidatul lor la Consiliul Județean e traseist din PNL

Dacian Cioloş a susţinut, într-un interviu la Adevărul, că Alianţa USR PLUS nu a racolat primari cu arcanul, după modelul PNL şi PSD, ci a acceptat candidaţi care au mai făcut politică în alte partide, dar care nu s-au mai regăsit în formaţiunile respective.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri