Sari la conținut

SIE: Ştirile privind scenarii de destabilizare a României nu sunt reale

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) precizează că „ştirile” vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existenţa vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind „scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria şi Moldova” nu sunt reale.

sie bun

„Serviciul de Informaţii Externe constată existenţa unei ample campanii de manipulare şi dezinformare prin lansarea unor aşa-zise «informaţii» ajunse «pe surse din SIE» la diverşi vectori media periferici şi preluate apoi de presa scrisă cu audienţă extinsă sau de posturile TV cu acoperire naţională”, se arată într-un comunicat SIE dat publicităţii miercuri.

SIE precizează că folosirea numelui şi autorităţii Serviciului de Informaţii Externe pentru a da credibilitate unor informaţii false şi invocarea „informaţiilor din surse apropiate” scuteşte autorii de obligaţia de a aduce probe în favoarea „alegaţiilor prezentate”.

„În acest fel demersuri iniţiate de vectori media minori doar din dorinţa de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea şi comentarea unor informaţii false, un element de natură să inducă confuzie şi teamă în rândul populaţiei”, avertizează SIE.

„Dorim să precizăm că niciuna dintre «ştirile» vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existenţa vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind «scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria şi Moldova» NU SUNT REALE”, se arată în comunicat.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă