Siegfried Mureșan: Ioan Mircea Pașcu nu a fost numit comisar european. Procedura, amânată pentru septembrie

Data actualizării: Data publicării:
ioan mircea pascu fb
Foto: Facebook / Ioan Mircea Pascu

Numirea comisarului european interimar al României se amână până în septembrie, scrie europarlamentarul Siegfried Mureșan. România l-a propus pe Ioan Mircea Pașcu pentru a prelua mandatul Corinei Crețu, fost comisar pentru politici regionale, devenită deputat în Parlamentul European.

Numirea a fost însă amânată pentru că Pașcu și Kadri Simson, propus de Estonia pentru un post de comisar european, nu au putut fi audiați de Conferința Președinților de Comisii Parlamentare, așa cum cere procedura pentru comisarii fără portofoliu.

„Această conferință este formată din președinții tuturor comisiilor de specialitate. Problema este, însă, că, la Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) încă nu fusese ales un președinte deoarece candidatul propus a fost respins de majoritatea membrilor comisiei. Fără un președinte al Comisiei EMPL, nu s-a putut constitui conferința președinților.

Fără această conferință nu au putut fi audiați cei doi comisari propuși și fără audiere nu mai pot fi votați astăzi în sesiunea plenară a Parlamentului European, așa cum a fost programat inițial. Iar viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European, în care pot fi votați cei doi comisari interimari, va avea loc de abia în septembrie”, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan.

Aceasta, în condițiile în care viitoarea Comisie Europeană își va prelua mandatul la 1 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri