Siegfried Mureşan: "Ministrul Teodorovici minte ca fostul șef, Victor Ponta, și este incompetent ca actuală sa șefă, Viorica Dăncilă"

Data publicării:
siegfried muresan FB
Foto: Facebook/Siegfried Mureșan

"Ministerul Finanțelor Publice tot încearcă să găsească explicații pentru că Guvernul a votat tăierea fondurilor", susţine europarlamentarul Siegfried Mureşan, într-o nouă postare care vine ca replică la unele declaraţii ale lui Eugen Teodorovici. Autorităţile de la Bucureşti "nu au făcut nimic" pentru fermierii afectaţi de răspândirea pestei porcine africane, iar acum, adaugă politicianul, "singurul lucru bun pe care îl pot face de acum este să recunoască că nu au făcut nimic și să sprijine amendamentele mele în negocierile finale pe buget".

Mai jos, postarea integrală pe Facebook a eurodeputatului Siegfried Mureşan:

"După ce ieri am făcut public că Guvernul României a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectați de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, domnul Teodorovici a făcut o serie de afirmații neadevărate.
De aceea, trebuie să îl corectez, să vă spun unde greșește și unde minte:
Ministrul Teodorovici spune: "România nu a propus nicio tăiere".
Adevărul este: Guvernul a votat tăierea, asta am spus eu ieri, acesta este adevărul. Nu am spus că ei au propus tăierea, ci că au votat fără să clipească reducerile de fonduri. Acesta este un lucru grav în sine. Un guvern competent s-ar fi opus cu succes acestor tăieri.
În plus, ca să-și justifice incompetența, Teodorovici mai are și obrăznicia să spună că eu nu am depus amendamentele la liniile bugetare corecte. 
Primul meu amendament este depus la linia bugetară "05.02.15.99 - alte măsuri pentru carnea de porc, carnea de pasăre, ouă, apicultură sau alte produse de origine animală". La această linie, eu am cerut 100 de milioane de euro. Este exact linia bugetară la care, în bugetul de anul anterior, au fost alocate 60 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine și a gripei aviare. Consiliul, cu votul Guvernului României, a propus zero euro la această linie bugetară. 
Al doilea amendament l-am depus la linia bugetară "17.04.04 - Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și plantelor". Aceasta linie bugetară a finanțat în 2015 măsuri de combatere a pestei porcine africane în Ungaria și Slovacia. La acea vreme, domnul Teodorovici era tot ministru al Finanțelor, deci ar trebui să știe.
Ministerul Finanțelor Publice tot încearcă să găsească explicații pentru că Guvernul a votat tăierea fondurilor. Adevărul este că eu mă ocup să aduc fonduri UE pentru fermierii afectați de PPA, iar ei nu au făcut nimic. Singurul lucru bun pe care îl pot face de acum este să recunoască că nu au făcut nimic și să sprijine amendamentele mele în negocierile finale pe buget."

Declaraţia lui Eugen Teodorovici poate fi citită AICI

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Siegfried Mureşan: "Guvernul a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE 2019"

                  Pesta porcină | Efectul alocării celor 43 de milioane de euro cu care "s-a lăudat Daea": "Un buzunar va rămâne gol"
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri