Siegfried Mureşan: Nu am văzut niciodată un prim-ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor

Data actualizării: Data publicării:
siegfried muresan FB
Foto: Facebook

Europarlamentarul Siegfried Mureşan confirmă că premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare Comisiei Europene şi subliniază nu a văzut niciodată un prim-ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor.

siegfried muresan FB
Foto: Facebook

Citiţi şi: Cum pregăteşte Dragnea terenul pentru ca data viitoare să nu mai piardă bătălia pentru Piaţa Victoriei

„Vă confirm ca prim ministrul Dăncilă a trimis o scrisoare instituţiilor europene. Citiţi mai jos câte neadevăruri spune. Nu am văzut niciodată în viaţa mea un prim ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor”, scrie Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook, care postează şi scrisoarea premierului Dăncilă, în care aceasta prezintă şi realizările guvernării sale.

Până la această oră, Guvernul nu a anunţat trimiterea scrisorii.

Informaţia că Guvernul ar trimis o scrisoare preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene în care arată că sunt încercări de înlăturare violentă a guvernului legitim, că forţele de ordine au acţionat legal în 10 august şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor a fost publicată iniţial de către Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigaţii Media.

Potrivit documentului prezentat, Guvernul susţine, sub semnătura premierului Viorica Dăncilă, că, pentru că obiectivele protestului din 10 august nu erau clar definite, asociaţiile românilor din străinătate, iniţiatoare ale manifestaţiei, s-au retras din organizarea acestuia.

„Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanţi care au instigat la acţiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de intimidare a unor obiective în spaţiul public. În aceste condiţii, forţele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violenţelor în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar faţă de plângerile unor demonstranţi care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”, se arată în fragmentele din scrisoare publicate de Ovidiu Vanghele.

Viorica Dăncilă mai scrie că manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă şi că majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice.

„Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, arată premierul.

Ea îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a ignorat funcţia constituţională de mediator în societate, ”care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului şi să facă un apel la continuarea protestelor”.

Premierul dă asigurări că în România este respectat dreptul la liberă exprimare, că este stabilitate şi că Guvernul se pregăteşte în continuare de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri