Siegfried Mureşan solicită Ursulei von der Leyen să obţină aderarea României la spaţiul Schengen

Adrian Dumitru Data actualizării: Data publicării:
siegfried muresan FB
Foto: Facebook/Siegfried Mureșan

Siegfried Mureşan i-a cerut Ursulei von der Leyen, marţi, în plenul Parlamentului European „să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a obţine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, se arată într-un comunicat emis de europarlamentarul PNL.

„Ca europarlamentar român, vreau să vă spun un singur cuvânt: Schengen. Bulgaria și România îndeplinesc condițiile de aderare la zona Schengen încă din 2011. Noi, Parlamentul European, am solicitat aderarea de mai multe ori. Vă solicit să vă alăturați Parlamentului și, împreună cu noi, să folosiți instrumentele pe care le aveți la dispoziție pentru a obține aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen. Aceasta este tema pe care cetățenii din Bulgaria și România au cele mai multe așteptări de la Uniunea Europeană. Aderarea României și Bulgariei va întări securitatea spațiului Schengen, nu o va slăbi”, a declarat Mureşan în timpul dezbaterii privind candidatura Ursulei von der Leyen la şefia Comisia Europene.

Siegfried Mureşan a salutat şi interesul arătat de von der Leyen pentru „temele privind combaterea schimbărilor de climă, politicile energetice și protecția mediului (...) Trebuie să facem mai mult în acest domeniu, trebuie să ne îmbunătățim eficiența energetică, trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon și trebuie să facem toate acestea într-un mod responsabil”.

„Dumneavoastră propuneți un instrument de convergență pentru zona euro. Este un instrument necesar, dar rugămintea mea pentru dumneavoastră este să deschideți acest instrument și pentru statele care încă nu sunt în zona euro, dar care se pregătesc să adere (cum este și cazul României – n.n). Trebuie să permiteți țărilor care vor să adere la zona euro să contribuie la acest instrument, să beneficieze de acesta și să devină parte la procesul de luare a deciziilor. Aceasta va facilita aderarea țărilor la zona euro, va consolida economia europeană și, de asemenea, va îmbunătăți unitatea în toată Uniunea Europeană”, a conchis europarlamentarul PNL.

Parlamentul European trebuie să se pronunțe, marți, prin vot, dacă o validează pe Ursula von der Leyen pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene. Aceasta a promis, în plenul Parlamentului European, politici pentru salvarea climei, empatie pentru imigranți și necesitatea salvării celor care pornesc pe mare spre Europa, și taxe mai mari pentru marile companii de tehnologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri