Siegfried Mureşan: Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni

Data publicării:
siegfried muresan FB

Europarlamentarul Siegfried Mureşan spune, după atacul premierului Republicii Moldova la adresa României, că speră ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a-i ajuta pe românii basarabeni.

„Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni”, se arată într-un mesaj postat sâmbătă de Siegfried Mureşan pe Facebook, potrivit Agerpres.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat vineri că România este cea mai coruptă ţară din Europa şi numai în Suceava sunt „jumătate din bolnavii de COVID-19 înregistraţi în toată” R. Moldova.

Declaraţia lui Ion Chicu a venit ca răspuns la criticile aduse de Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, care a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor.

„Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a calificat drept „complet inacceptabile” declaraţiile la adresa României postate de premierul Republicii Moldova.

„Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit MAE, declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt „cu atât mai inadecvate” cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE susţine că aceste declaraţii denotă „o profundă lipsă de respect” la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri