Social-democrații danezi cer excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni

Data actualizării: Data publicării:
171113_LIVIU_DRAGNEA_DECLARATII_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Social-democrații din Danemarca cer excluderea PSD-ului condus din Liviu Dragnea din Partidul Socialiștilor Europeni, informează Digi FM. Demersul a fost inițiat de comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, iar scrisoarea a fost tradusă în mai multe limbi și vor fi contactate partidele din această familie.

orla hav_fb
Foto: facebook.com/Xorlahav

Citiţi şi: Cum pregăteşte Dragnea terenul pentru ca data viitoare să nu mai piardă bătălia pentru Piaţa Victoriei

Parlamentarul Orla Hav, unul dintre liderii partidului social democrat danez, a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa, a spus Orla Hav.

Citiți mai multe pe digi-fm.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri