Video Șoferii ar putea rămâne fără permis până își plătesc amenzile

Data actualizării: Data publicării:
amenda politie ID199691_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi modificări pentru șoferi. Aceștia ar putea să rămână fără permisul de conducere, dacă nu își plătesc amenzile de circulație în termen de 60 de zile. Ei rămân fără carnet până în momentul în care le achită. Asta prevede un proiect de lege care se află acum la Camera Deputaților.

Inițiatorii proiectului de lege spun că, de mai multe ori, primăriile nu reușesc să încaseze banii din amenzi.

Laurențiu Leoreanu, inițiator lege: „Sunt zeci de milioane care se adună, mai ales la nivelul orașelor mari. Să-i eliminăm pe acei șmecheri din trafic care știu că oricâtă amendă ar primi, nu au nici o problemă și nu vor plăti.

Autoritatea publică locală transmite informația către șeful Poliției rutiere, la fel ca atunci când conducătorul auto însumează cele 15 puncte și i se suspendă permisul de conducere. Mecanismul de aici încolo curge în mod similar”.

Modificarea îi bucură pe primari, care speră că vor reuși să crească astfel contribuțiile la bugetul local.

Horațiu Lazăr, primarul comunei Sadova din județul Dolj: „Sunt foarte mulți rău-platnici în comuna Sadova, având în vedere că de-a lungul timpului procedurile de executare silită, pe care trebuia să le pună în aplicare primăria comunei, n-au fost foarte eficiente. Majoritatea posesorilor de permis n-au și alte bunuri ca rol în proprietate. Este foarte greu să faci executare silită în sensul în care trebuie să forțezi colectarea amenzilor neplătite”.

Șofer: „Mi se pare o idee foarte bună, pentru că toată lumea e obligată, atâta timp cât greșește să plătească”.

Șofer: „Consider că ar fi un lucru bun. Probabil că i-ar face pe șoferi un pic mai civilizați”.

Șofer: „Nu cred că este o idee bună, având în vedere că e lipsă de forță de muncă în toate domeniile. Cred că mai bine ne-ar orienta altfel, muncă în folosul comunității”.

Șofer: „Păi și dacă trăiești din asta, dacă ești ca șofer, ce faci, nu mai muncești?”.

Numai anul trecut, polițiștii rutieri au dat peste 1,7 milioane de amenzi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri