Soluțiile lui Nicușor Dan pentru București: Acea primă bandă ocupată de mașini trebuie redată traficului. Să facem parcări!

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan la Digi24
Nicușor Dan la Digi24

Nicușor Dan, care cel mai probabil va fi candidatul unic al dreptei la alegerile pentru Primăria București, a detaliat, duminică seara, la Digi24, câteva dintre soluțiile pe care le vede pentru rezolvarea unor probleme grave din Capitală, în primul rând traficul și termoficarea.

El spune că traficul din București se poate ameliora în doi ani și jumătate, dacă se va ține cont de mai multe aspecte. În primul rând, un management de trafic, adică semaforizarea inteligentă, care poate contribui cu 10 la sută la scăderea blocajelor. Asta presupune, de exemplu, cu ajutorul tehnologiei, să fie păstrată culoarea verde a semafoarelor ca să treacă autobuzele, mai ales dacă sunt aglomerate. Tehnologia există și e relativ rapid și ieftin de implementat raportat la bugetul Bucureștiului, spune Nicușor Dan.

„Pe infrastructură tot ce aș vrea să promit este șoseaua de centură”, a declarat Nicușor Dan, precizând că acum este în administrarea Ministerului Transporturilor, dar poate să treacă la Primărie sau să fie încheiat eventual un parteneriat cu ministerul, pentru a putea fi alocați bani. 

O a treia soluție pentru decongestionarea traficului sunt parcările. „Acea primă bandă ocupată de mașini trebuie redată traficului”, pentru liniile unice ale transportului în comun. Pe de altă parte, este nevoie de o strategie pentru parcări, să fie identificate în vecinătatea zonelor foarte locuite și prin politica de prețuri să stimulăm oamenii să parcheze mai ieftin puțin mai departe de casă, să eliberăm prima bandă, să dăm drumul la transportul în comun - a spus Nicușor Dan.

Pe de altă parte, transportul trebuie să fie curat și predictibil, iar pentru această predictibilitate există deja o aplicație pentru telefon și „ăsta e un lucru bun făcut de Primărie în actualul mandat”, a menționat Nicușor Dan. 

În ceea ce privește termoficarea, Nicușor Dan crede că trebuie păstrat sistemul centralizat, pentru că centralele proprii poluează. El estimează că în zece ani se pot schimba cei 1.000 de kilometri de conducte din Capitală. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri