Sondaj CURS: Gabriela Firea, cea mai mare cotă de încredere pentru primărie. Este urmată de Traian Băsescu și Nicușor Dan

Data publicării:
Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria București, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan (26%), arată un sondaj CURS, realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie.

Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, potrivit sondajului citat de Mediafax.

Pe locul al doilea se situează fostul primar al Capitalei Traian Băsescu, cu 29%. Aceasta, în condițiile în care Băsescu declara recent că, dacă va avea soluție favorabilă în dosarul cu CNSAS, nu vede un motiv să nu candideze pentru un nou mandat la București.

Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Actualul primar general înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari, potrivit sondajului.

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Potrivit sondajului, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt: poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%, aglomerația – 13%, situația din grădinițe/școli – 12%.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri