Sari la conținut

Sondaj intern PSD: OUG 13 i-a costat jumătate din procente

Mihai Chirica, primar al municipiului Iași și vicepreședinte al PSD, a declarat că formațiunea social-democrată ar fi pierdut 23 de procente ca urmare a Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor penale și a scandalului izbucnit în urma adoptării acesteia. La nivelul județului Iași este vorba, practic, de o înjumătățire a scorului obținut în alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

MIHAI CHIRICA PSD

Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente”, a precizat Chirica, pentru stiripesurse.ro.

Vicepreședintele PSD consideră însă că partidul poate reveni, „ușor, ușor”, în ceea ce privește încrederea electoratului. „Uşor, uşor, lumea o să înceapă să revină. Am văzut din ce în ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, că o să treacă valul şi o să ne reluăm activităţile promise. Dar a rămas o stare de neîncredere asupra viitoarelor măsuri. Mai ales în rândul acelora care au fost votanţii PSD, nefiind afiliaţi vreodată la acest curent. Probabil că ei nu mai pot fi recuperaţi, s-au dus deja în alte direcţii. Sperăm să rămânem măcar cu masa critică pe care trebuie să o convingem când se apropie alegerile”, a declarat Mihai Chirica.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, PSD a obținut în județul Iași aproape 45% din voturi.

Tot astăzi, într-o declaratie acordată Digi24, primarul Iașiului a arătat că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a compromis ministerul şi că nu ar mai putea emite niciun act normativ pentru că ar fi lovit de neîncredere.

Încă de la începutul discuțiilor despre intenția Guvernului PSD-ALDE de a modifica, prin ordonanță de urgență, Codurile penale, edilul Iașiului a avut luări de poziție contrare conducerii centrale a PSD. Prompt, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că Mihai Chirica este „un fel de userist” şi că ar fi trebuit exclus din partid „de ieri” în urma criticilor pe care le-a avut la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului.