SONDAJ. Klaus Iohannis ar putea fi o amenințare pentru Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni

Data publicării:
Sondaj

Neamţul de la Sibiu s-ar afla extrem de aproape de liderul social-democraţilor. Aşadar, Klaus Iohannis ar avea de recuperat până în toamnă o diferenţă extrem de mică - de 3,4 %. Probleme i-ar putea face actualului premier şi liderul Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta ar avea de recuperat, până în ziua alegerilor, o diferenţă de 13,2 procente. Pe locul al treilea se află Crin Antonescu.

Acum, candidatul oficial al liberalilor s-ar plasa după Victor Ponta la o diferenţă de 17,8 procente. Ceilalţi potenţiali candidaţi ar avea de recuperat diferenţe şi mai mari. Teodor Meleşcanu ar avea un ecart faţă de Victor Ponta de peste 27 de procente, în timp ce Elena Udrea ar pierde alegerile la o diferenţă de aproape 40 de procente.

La întrebarea cu cine aţi vota în turul al II-lea al prezidenţialelor, 51,7% au spus Victor Ponta și 48,5% l-au ales pe Klaus Iohannis – 48,5%.

La aceeași întrebare, oamenii au spus că ar vota cu Victor Ponta în proporție de 56,5% și cu Mihai Răzvan Ungureanu ar vota 43,4%

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 7 mai, la solicitarea ziarului Adevărul, pe un eşantion de 1056 persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor este de plus, minus 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri