Sondaj. Românii l-ar alege președinte pe Mugur Isărescu. Reacția lui Victor Ponta

Data publicării:
mugur isarescu RESIZE-Mediafax Foto-Silviu Matei-2

Dacă ar ajunge în turul al doilea cu Victor Ponta, Mugur Isărescu ar obţine 53% dintre voturi, cu cinci procente mai mult decât premierul, arată sondajul INSCOP. În cazul în care s-ar confrunta cu liderul liberal, Crin Antonescu, guvernatorul Băncii Naţionale ar câştiga alegerile cu 63 la sută dintre voturile românilor.

Mugur Isărescu se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor: 43 la sută, în timp ce Victor Ponta, al doilea clasat, are doar 39 la sută cotă de înceredere.

Pe podium este şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în care au încredere puţin peste 34 la sută dintre români.

Pe locul patru se situează primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu 34 la sută. Iar preşedintele PNL Crin Antonescu este pe locul 5, la patru procente distanţă de Klaus Iohannis.

Sondajul a fost realizat la comanda ziarului „Adevărul”, în perioada 7-14 noiembrie, pe un eşantion de 1.055 de persoane şi are o marjă de eroare de +-3 la sută.

Premierul Victor Ponta a comentat doar datele sondajului INSCOP referitoare la încrederea în personalităţi şi a evitat să se pronunţe în privinţa celor legate de prezidenţiale.

M-am bucurat să văd azi că în continuare omul cel mai de încredere din România e un economist, domnul guvernator, nu o să fiu niciodată gelos, e un titlu meritat”, a spus Victor Ponta.

Guvernator al Băncii Naţionale din 1990, cu excepţia perioadei 1999-2000, când a condus Guvernul, Mugur Isărescu a făcut parte şi din delegaţia premierului care a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre Bugetul pe 2014 şi memorandumul cu FMI.

Până acum, pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, doar USL şi-a anunţat candidatul, iar acesta este Crin Antonescu. În ultima vreme însă, tot mai multe voci, în frunte cu lideri politici au avertizat că PSD ar putea să aibă un candidat propriu. De partea cealaltă, PDL încă se află în procesul de alegere a candidatului, iar unul dintre cei care se luptă pentru această poziţie este fostul ministru de Justiţie, Cătălin Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri