Sorin Cîmpeanu: „Fâșia îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”

Data publicării:
ministrul educatiei face un gest larg cu mana ridicata
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre relația sa cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în condițiile în care cei doi au avut de mai multe ori poziții divergente privind desfășurarea cursurilor față în față sau online.

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„Predarea online generează pierderi. Important e să putem recupera cât mai mult și cât mai repede. Trebuie recuperare, de aia există programul național de ore remediale. Pentru orele remediale e nevoie de prezență în școală. Ministerul Educației a obținut asta. Până la limita de 6 la mie, orele remediale se vor putea recupera cu prezență fizică, peste 6 la mie, nu”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut de asemenea noi precizări cu privire la modificarea anului școlar. Astfel, semestrul al doilea se va încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic. Este vorba de două săptămâni luate din vacanța de vară a elevilor și adaugate celei din primăvară, susține ministrul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri