Sorin Grindeanu are pregătit un birou la Palatul Victoria

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu4 fb

Actualul Cabinet i-a pregătit un birou premierului desemnat, Sorin Grindeanu, la etajul 1 al Palatului Victoria, urmând ca aici să îşi desfăşoare aici activitatea până la votul de învestitură din Parlament, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

sorin grindeanu4 fb

De asemenea, potrivit unor surse guvernamentale, Dacian Cioloş nu l-a sunat încă pe Sorin Grindeanu, urmând să facă acest lucru ulterior, cei doi putând avea chiar şi o întâlnire în cursul zilei de vineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

După desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu are la dispoziţie zece zile pentru a se prezenta în Parlament cu lista membrilor Cabinetului şi cu programul de guvernare pentru a cere votul de învestitură. 

„Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, prevede Constituţia.

După votul din Parlament, premierul şi miniştrii depun jurământul în faţa şefului statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri